26 september 2012

Potatis!

Om ni vill veta vad jag gör om dagarna nu när jag inte har tid att vara här så är svaret......Jag sorterar potatis för glatta livet!! Rättare sagt 12 timmar varje dag, 07 till 19, herregudars!! Ibland är det kallt ibland är det varmt och vissa dagar (som idag) går grejerna sönder. Då får man en paus! :) Skönt att vila lite! Känner mig som en zombie faktiskt!

22 september 2012

Regnig lördag

Det regnar, jag känner mig trött och lite deppig och har inte alls haft lust att blogga, sorry men så blir det ibland.
Igår var det fredag. När mamma och jag kom upp till stallet så luktade det kamelbajs....anledningen var att Jan hade tagit hand Cirkus Sydney's djurs spillning (de är i Skänninge nu i tre dagar) så det låg på gödselstacken. Satan vilken stank! Han hade i alla fall fått lite fribiljetter som tack för hjälpen och då fick jag och mamma var sin, mycket snällt, tackar allra ödmjukast!
Mamma och jag åkte in till Skänninge för att handla lite lunch och så var vi ju tvungna att kolla ett varv runt cirkusen med. Efter detta åkte vi hem och åt och sedan begav vi oss till Mjölby för att köpa hemma kebab från Hemköp och sedan storhandla lite med. När vi kom hem därifrån så in med allt i kylen och skafferiet och sedan iväg för att gå på cirkus! Det pissregnade och var kallt så jag satt mest och frös och tog därför inga bilder, det får ni klara er utan. Jag tyckte väl inte att det höll så himla hög standard, det ända som var riktigt bra var clownen, de manliga akrobaterna och hästarna ;)

Idag är det lördag, det regnar fortfarande....jag som skulle börjat jobba med potatisplockningen men det blev ju uppskjutet. Skrittandet på Chican struntar jag i idag faktiskt, varken hon eller jag uppskattar att vara ute i detta väder! Planer för dagen blir i stort sätt.......inga! Kanske träna med Johanna och Linus ikväll, annars en lugn lördag! :)

20 september 2012

Torsdag

Det blåser is och är förjävla hemskt att vara ute idag. Men jag är lycklig ändå, Chican och jag travade de första metrarna idag, blev nog ca 150 meter. Hon verkade lite förvånad över att hon fick trava men hon travade på lugnt och försiktigt. Jag hatar när man ska testa så där om det är dags för nästa steg eller inte. Blir så ruskigt nervös och börjar tänka att tänk om det eller det händer.....Men det är nog ingen fara för igår när vi tog in dem så tyckte jag att Chican såg oren ut på höger bak så jag sprang med henne lite fram och tillbaka så att mamma skulle kolla, det var ingenting, bara en synvilla antagligen. När vi tog av bandaget så var senan helt sjukt fräsch så det kan nog vara läge att börja trava lite en gång i veckan. Men vi får se hur det ser ut ikväll :)

19 september 2012

Värt att tänka på!

Det finns både dåliga och bra vänner.
Bra vänner ställer upp på en och då ställer man ju upp tillbaka på dem! De förstår en och tänker på en, sätter en ibland i första rummet då man är viktigare än deras egna problem. De anstränger sig och ställer upp i alla lägen. Oavsett hur ofta eller sällan ni hörs så känns det som om ni pratade för en minut sen och ni vet verkligen vart ni har varandra och att ni kan lita på varandra.
Sen finns det ju dåliga vänner med, de tar massor av energi från en, de tänker bara på sig själva, vad som är bäst för dem. De kommer alltid till en när de har problem, men bryr sig sällan om ifall du har problem. De gör ingenting med dig som inte är till fördel för dem på något sätt och de ställer sällan upp för dig utan att tycka synd om sig själva.

Jag har nu och under mitt liv haft vänner, både bra och dåliga. Mitt tips är att hålla hårt i de bra vännerna, de är svåra att fånga. Och göra sig av med de dåliga energibovarna som gör att du är mindre glad efter än innan ni sågs. Gör detta för er egen skull, var egoistiska och tänk på vad du mår bra av, det är bättre att ha få bra vänner än flera stycken dåliga! :)


Operation

Mammas operation gick bra, tog bara ca 20 minuter, efter att vi suttit i väntrummet i typ 50 minuter. Under operationen åkte jag till Maxi, fast jag hittade ingen bra kalender....så jag köpte godis istället ;) Körde även bil i klackskor, ingen hit skulle jag vilja säga, prova inte! Sen när vi skulle hem så bytte jag till Converse, mycket bättre! Dock så var det rusningstrafik och det hatar jag att köra i, men hem kom vi i alla fall.

Onsdag 19e September

Nu skrubbar mamma sig med sån där tvål man ska duscha med innan operation ni vet?! Jag sitter i soffan och mår lite illa. Anledningen är att vi skulle äta fisk, potatis och stuvad spenat idag (ingen hit att bjuda mig på!) jag pillade i mig så gott jag kunde tills jag insåg att det var ett ben i munnen. USCH! Sprang och spottade ut, blev helt kallsvettig och mådde illa. Sen kunde ju inte jag äta mer, fick göra mig två toast till lunch istället.
Ja ja, nu ska jag sminka mig lite och sen bär det av till lasarettet i Motala.
Jag vill ha sommar!

Ulalalala

Tjoho :D
Är på väldigt bra humör idag! Fick nya numret av Solo igår så det kan vara därför! Älskar den tidningen!
Idag har jag stallat och resten av dagen ska jag vara i Motala, mamma ska in till sjukhuset och kanske opereras så då får jag väl roa mig på stan, eller åka till Maxi och köpa kalender! ;) Är lite sugen på att träna med, vi får se om det håller i sig hela dagen!

Det är faktiskt en ganska stor dag idag. Tiger fyller tre år! Tänka att jag har haft henne så länge, helt sjukt! På bilden är hon ca 3 dagar gammal :)

18 september 2012

Hoppla!

Klockan är ett. Jag har gjort samma saker idag som jag gjort igår vid den här tidpunkten. Fast idag ska jag faktiskt ta mig an min crosstrainer, gjorde ju aldrig det igår, slöade mig och åt massa gott istället, inte bra för fläsknivån!
Chicans täcke hänger ju nu på tork eftersom jag har impregnerat det. Fast det regnar ju ute och är kallt så hon kunde ju inte gå naken. Fick bli den "bra" lösningen; fleecetäcke under det tunna regntäcket - som är för stort- kommer få ta in en lerklump ikväll känner jag på mig. Debbie ser lite mer normal ut, hennes täcke fixade jag ju igår så det var torrt och fint idag. Bara att slänga på!
"Snygg" blid från i lördags!

17 september 2012

Måndagskväll

Det blev en väldigt spontan dag idag. Mamma och mormor kom hem och  vi lunchade, sen skjutsade mamma hem mormor. Matilda kom förbi och drack kaffe och sen åkte jag och Johanna till ÖB och gick och glodde. Sen kom Linus och då åkte vi tre till donken för att fika, det blev en McFlurry för min del, smarrigt!
Nu är jag ensam hemma och ska mysa ner mig i soffan, Tiger är såklart med!  :)

Måndag 17e September


Ah! Sitter i soffan och vilar ut. Gick upp tidigt idag, mamma och mormor skulle in till ögonläkaren i Linköping så vi var tvungna att släppa ut hästarna lite tidigare. Mormor följde med oss hem i går från Yvonne (min moster) och Tommy så hon har sovit här inatt. Igår kväll hade vi det mysigt med tända ljus, gillar att man kan mysa till det lite så här på hösten! Fast jag blev så rastlös så jag gick ut på en powerwalk.

Åter till dagen idag. Mamma åkte hem igen efter utsläppet och jag tog en skrittur på Chican. Mötte sopbilen två gånger, inga problem för oss världsvana förstås! Sen hann vi precis tillbaka till stallet innan det började regna, våran vanliga tur! :) När jag hade släppt ut Chican i hagen så mockade jag ut och halmade båda boxarna, sen tog jag tag i att impregnera täckena som vi tvättade igår. Man blir så konstig i huvudet av att andas in det där så jag började må illa och blev yr. Tur att jag bara kan göra ett täcke i taget! Då knatade jag hem och tog mig ett mellanmål bestående av digestivekex med ost på, gott! Nu sitter jag som sagt i soffan och blänger på min crosstrainer, funderar på att ta en tur på den..... ;)

16 september 2012

Söndag

Är totalt slut, vill bara sova. Men det får jag inte! Idag ska vi åka till Motala och fira Tommy som har fyllt år, ska även passa på att tvätta lite hästtäcken i deras stooora tvättmaskin :)
Tommy, pappa & Yvonne på midsommarafton!
Igår när Stina och Maja hade åkt hem så tittade mamma och jag på Baksmällan 2, så himla bra den var! Om möjligt ännu mer sjukare än ettan ju, skrattade så vi höll på att dö! :) Om ni inte har sett den så bara måste ni se den!!

15 september 2012

Vi bor på landet!

Tänkte visa er lite bilder på vad vi gjort under eftermiddagen :)
Ridit och tittat på traktorer!
Skrittade Chican för hand....med passagerare på ;)

Elvis fick sitta i traktorn, stor lycka!



Stina och Chican

Maja och Chican

Barn överallt!

Här bara väller det in barn! Både Elvis, Stina och Maja är här. Fullt ös!
I morse fixade mamma och jag stallet, sen kom pappa och Elvis och hälsade på, Elvis kollade på traktorer, mycket spännande! Sen när vi kom hem tränade jag på crosstrainern och duschade. Elvis och jag har nu gjort pannkakor och Maja och Stina kom lagom till lunch. Det blir lite ridning i eftermiddag och lördagsmys ikväll :)
Jag kommer somna lätt ikväll i alla fall, efter en dag med massa barn, men vad gör man inte för sina syskonbarn? :)
Maja, 6 år

Elvis, 2 år

Stina (den ljusa), 8 år

14 september 2012

Nått trötters flicka...

Min mage har varit helt ur schack idag, allt jag får i min bara rinner rakt igenom, skapligt trött eftersom jag inte får behålla någon näring.....Funderar på att gå och lägga mig och hoppas att jag mår som vanligt imorgon för då är det barnvakt som står på schemat. Maja och Stina kommer hit.
Tre år gammal bild på mig och tjejerna :)

Höst

Vilket jävla väder! Fy, blåser ju storm, regnar på tvären och är kallt...Har varit i stallet och släppt ur hästarna, de fick ha regntäcken idag, då är det minsann höst! Sen mockade vi och nu är jag helt urblåst i skallen. Tänker sitta i soffan och tina upp och bara mysa med katten. Tänker inte gå ut idag mer än nödvändigt!

13 september 2012

Brunett!!!


Nu är jag brunett! Vad tycker ni, hiss eller diss?? :)

Lunch-time!

Nu mina kära vänner har jag tränat, duschat och ätit lunch. Ska ta en promenad till stallet och ge hästarna lunch hö och pusta sadel, träns och ridstövlar. Efter det ska jag hem och färga håret! Bort med ombre och i med brunt :)

Godmorgon!

Kom hem från stallet för en stund sedan. Har skrittat på Chican, kallt och dant var det ju...... Nu har jag damsugit min del av huset och städat Tigers låda. Tanken var att jag skulle åka till Lundbybadet med Louise och Pella för att träna, bada och sola idag men det blev ändrade planer. Nu funderar jag istället på att köra en stund på crosstrainern och sedan duscha. Måste börja bli lite mer hälsosam, det är köttbullevarning just nu, hehe. Just det! Måste köpa en kalender också!! Och så ska jag ju självklart färga håret! :)
Tiger vet hur man myser i soffan hon!


12 september 2012

Cupcake

Och där var dom klara! Mästerbagarna Matilda och Josefin!! :D


Mördande träningsvärk!

Kan inte röra mig normalt idag, min kropp bara skriker.....är även som en sombie i huvudet, helt slut. Har i alla fall släppt ut hästar och mockat så det är färdigt. Ska snart in och handla hårfärg (välbehövligt!!) och ingredienser till cupcakes, Matilda och jag ska baka idag! :)
En tårta som Emelie och jag gjorde till halloween 2010 :)

11 september 2012

Skinande rent!

NU är jag äntligen färdig med transporten!! Den blev faktiskt riktigt ren, men det krävdes en hel del skrubbande! Har fruktansvärd träningsvärk efter gårdagens omgång, vill inte tänka på hur jag kommer känna mig imorgon! Var underbart att duscha av sig allt rengöringsmedel, fick tvätta håret massor av gånger för att få bort allt. Jag ska slappa i soffan ikväll, kolla på Svenska Hollywoodfruar och bara ha det allmänt bra!

Här är mammas smygfoton på mig från igår :)


Tiisdaag

Tjolahopp tjolahej!
Har fixat stallet och sitter nu och väntar på att bror min ska komma tillbaka med hästsläpan så att jag kan fortsätta städa den....gräsfläckarna på insidan som är från kardborrebuskarna sitter som betong! Får skrubba som en idiot! Men det ska nog gå bort!
Först ska jag laga mat, stuvade makaroner och falukorv!
Mamma tog förresten smygkort på mig igår när jag tvättade, de kanske kommer upp senare.....
Josefin 12 år, hihi

10 september 2012

Tvätta tvätta!!

M stannade på långfika så jag kom inte igång förens efter 16 med tvätten av transporten. Utsidan är nu färdig, ren och fin! Insidan däremot är långt ifrån färdig, är massa gräsfläckar som är sjukt svåra att få bort! Skrubba skrubba! Får fortsätta med det imorgon, blev så mörkt så jag såg ju inte längre... var väldigt varmt och skönt så gick i bikini tills kl 20! :)
Ni ser vad jag har för transport på bilden.... gulliga vi var förresten, dressyr KM 2006 hihi.

Om man skulle skriva lite kanske?

Det är väl bäst att göra det! Idag är det Måndag. Så gissa vad jag har gjort idag? Skrittat. I linne faktiskt, så himla varmt och skönt!
Idag ska jag tvätta transporten, den är ruskigt skitig! Sen svabbar jag väl av bilen med när jag ändå är igång liksom!
Matilda skulle komma förbi och dricka kaffe om en stund med, bäst jag sparkar igång kaffebryggaren så att det är färdigt när hon kommer! :)


9 september 2012

Kvällspromenad

Jag blev så rastlös efter att ha legat i soffan och ätit godis så jag var tvungen att ta en promenad. Väldigt skönt att röra på sig och bara rensa tankarna.

Bilder från när pappa körde halm igår.


Sööööndag


Vad ska jag göra idag? Det stod bakisdag på schemat men eftersom det inte blev någon utgång igår så är jag ju pigg....fast jag tokdansade i mitt rum igår mitt i natten, sånt är roligt! Dansade så jag blev helt genomsvettig. Måste gå ut nästa helg, blir tokig så partysugen är jag!
Idag har jag som vanligt varit i stallet och sen åt jag faktiskt glass. Jag skissade lite planer för framtiden också, är dock osäker på om jag ska satsa eller inte. Om jag ska satsa nu eller vänta ett tag. Det tål att funderas på!
Ska snart äta världens godaste sallad till lunch, tonfisksallad! Sen kommer jag spendera dagen i soffan tror jag, äta godis och tycka synd om mig själv för att jag har mensvärk....


8 september 2012

Kebab med bröd

Det åt jag nyss. Så himla gott!
Det blir ingen fest ikväll, Johanna är på sjukhuset hos sin farmor....
Får sitta hemma och uggla istället.
En bild på mig och Ester. 

LÖRDAG

Ingen ledig lördag idag inte! Vaknade och var supertrött (även att jag slapp hämta tjejerna i Linköping igår, vilket var otroligt skön så jag fick sova!). Fullspeckat schema har det varit. Släppa ut hästar, mamma och pappa körde halmen från gärdet och ner till ladugården, jag röjde bort de sista kardborrebuskarna vilket var sanslöst skönt! Äntligen färdig!! Sen hem och äta lunch och nu har vi varit uppe och kört in halmbalarna i ladugården. Snart kommer Mio och Elvis för att fika och efter det ska jag göra mig snygg för ikväll, utgång i Tranås med Johanna! :)

7 september 2012

Tonight

Sitter och slöar i soffan. Bilen har blivit både tvättad och städad så nu ser den nästan ny ut (höhö). Pappa körde in en halmbal i stallet och sen var vi helt slut hela familjen.
Jag funderar på om jag ska äta lite popcorn nu innan jag ska iväg och tanka bilen och hämta lite partytjejer i Vadstena.

Fredag 7e September

Har under dagen lyckats åstadkomma detta; släppt ut hästar, mockat ur boxar, dammsugit hela huset samt ätit lunch. Mina resterande planer beror helt på när min bror kommer tillbaka med bil och hästsläpa, han skulle hämta nån soffa och var tvungen att låna. Om han kommer tillbaka tidigt ska jag röja i hagen och sedan städa bilen invändigt. Om han kommer sent så ska jag bara städa bilen. Ska nämligen vara fyllechaffis ikväll åt Johanna och några fler tjejer som ska ut i Linköping. Då vill man ju inte ha universums smutsigaste bil  liksom.
I väntan på bilen får jag väl rulla tummarna....blir ensam hemma för mamma och pappa ska åka till Linköping och handla. Tur att Tiger håller mig sällskap! :)

Just det, jag var ju iväg och hämtade två lass med hö igår, sammanlagt 60 balar på ca 10 kg styck. Som jag bar fram och tillbaka två gånger. Först bar jag in dem i transporten på Stallmagasinet och sen väl hemma bar jag in dem i stallet, jag bar alltså 1200 kg hö igår eftermiddag. Inte undra på att jag har träningsverk i hela överkroppen ;)

6 september 2012

Trötter

Vaknade och var trött...inte den bästa starten på dagen man kan ha! Skrittade på Chican, hon var riktigt på hugget idag och började efter halva tiden att tugga som en galning på bettet och gick i form alldeles av sig själv, knasboll! När man ska gå i form är hon inte alls med på noterna, men är man ute och skrittar på byvägen så måste man ju absolut visa upp sig och gå i form.
Jag hade gjort ett jättebra schema över vad jag skulle göra idag, dock hade jag missat att räkna in några saker så schemat gick åt helvete! ;) Fick städa och plocka om där vi ska ha hö (ska hämta massor i eftermiddag) och sen fick mamma och jag åka bort till gärdet där vår halm ligger....fick hämta i säckar för Jan kanske inte hade tid att köra ner dem till stallet idag och hästisarna kan ju inte sova utan halm. Vi måste sett ganska roliga ut där vi stod och plockade i halm i säckar.....som värsta tjuvarna hihi.
Nu är jag i full fart med att tvätta paddar, schabrak, grimmor och diska hinkar. Rent och fint ska det va!
Debbie

5 september 2012

ONSDAG

Tiger blev sur på mig när jag behövde ha diskhon i tvättstugan och hon var tvungen att flytta på sig. 
Men god eftermiddag!! Idag har jag varit duktig. Började dagen med att hämta havre till hästarna, sen släppte vi ut hästarna och mockade. Tog med mig krubborna hem och diskade dem, de var inte så fräscha med massa matrester. Fast nu är de nästan som nya! :) Nu har mamma lagat ett täcke och planerna för resten av dagen blir väl det roligaste att åka till återvinningsstaionen, haha vilken roligt liv jag har!

4 september 2012

Blåa naglar!

Tjoho :) Jag lunchade på Gusto istället, tog enchilladas med kyckling, jättegott! Sen gick vi en sväng på "stan" och kollade. När jag kom hem var jag uttråkad och drog med mamma in till Skänninge, vi gick in på Charlottas en sväng och tittade och sen gick vi till Östenssons och köpte godis, åt så jag höll på att spricka. Sen målade jag naglarna, blåa!

TISDAG

I morse, alltså riktigt tidigt, för att vara exakt, kl 05.22 blev jag väckt av att det var en maskin ute på nya vägen och målade kantlinjer och sånt, det var ett jävla liv. Jag tänkte o nej nu kan jag inte somna om, men maskinen åkte förbi ganska snabbt som tur var och sen sov jag som en stock igen!
Gick upp vid halv 10, käka frulle, släppte ut hästar, mockade. Och nu sitter jag här, nyduschad. Ska snart åka in till Mjölby för att fika med Johanna på Gusto.

3 september 2012

Söka jobb, söka jobb, söka jobb!!

Nu sitter vi i soffan och söker jobb för glatta livet! Te.x som Miss Chiquita haha!! Detta är en bra arbetsförmedling, man får glass och kaffe!

Ny vecka, nya tag.

Det är tydligen måndag idag? Jag har ingen tidsuppfattning, allting flyter ihop som en stor massa. Fast jag skrittade ju idag och då måste det vara antingen torsdag eller måndag så det måste stämma att det är måndag idag.
Chic 

Chicans sårskorpor på benen börjar lossna, fick dra lite i dem och klippa bort lite kanter, det gjorde ont men hon bara la öronen bakåt och stod helt stilla, snäll som hon är! Sen blev det dubbla kompresser så att det inte ska blöda igenom eller så att padden inte ska fastna i såret om det börjar vara sig. Efter omplåstringen skrittade vi Hagebyvägen fram och tillbaka en gång, Chican hade världens tempo och bara vibrerade av energi. Tur att hon ändå håller sig lugn och inte skenar iväg!
Snart kommer Matilda hit, vi ska nog söka lite jobb och så, vi får väl se så att säga ;)
Matilda och jag vaskar guld i High Chaparall 2009

2 september 2012

She´s a lady

Nyduschad och färdigsminkad! :)

SÖNDAG

Igår skulle jag ha gjort massor med saker, dock fastnade jag hemma framför tvn när jag hittade filmkameran och massa gamla filmer. Tittade hela eftermiddagen, både filmer på när jag red och när mamma var med en dag i skolan i typ fyran, haha, så söta vi var!!
På kvällen så kom Matilda hit, vi hade myskväll, det var längesen!
Matilda och jag, fjorton år?!
Idag ska mamma, pappa och jag åka till Ulfåsa möbler och kolla, de har rea så vi tänkte fynda lite. Sen ska vi och hälsa på farmor på sjukhuset, hon vart dålig när hon hade blandat ihop sina mediciner men nu är hon på bättringsvägen!

1 september 2012

En bra start på dagen

Är när man är i stallet i flera timmar och bara umgås med hästarna! Det gjorde mamma och jag idag. Vi gav dem frukost och ryktade dem ordentligt och sen lindade vi om Chicans ben, vi byter bandage morgon och kväll. Sen tog vi ut dem till stora hagen så att de fick beta lite långt gräs. De får inte gå där förens Chican är helt bra i benet. Det är sämre underlag där och det är oftast där som de drar på sig skador och hältor. De fick beta ett tag och sen gick vi en sväng med dem, det är bra för Chicans sena att röra på sig har vi märk för den är mycket bättre de dagar då vi skrittat/gått promenader, det ökar ju blodcirkulationen. Debbie tyckte dock att det var väldigt jobbigt att behöva gå så långt, (typ 1km) hon är ju bara för lat den hästen! :)
Best Friends Forever!